Tokyo Guide

Kultur

Tokyo som stad är verkligen gigantisk: det är inte som en enda stad, utan snarare en konstellation av städer som har vuxit samman. Tokyos distrikt varierar vilt i karaktär, från den elektroniska området Akihabara till den kejserliga trädgårdarna och helgedomar i Chiyoda, från hyperaktiva ungdomskulturen Mecka Shibuya till keramikbutiker och tempelmarknader i Asakusa. Om du inte gillar vad du ser, hoppa då på tåget och åk till nästa station; och du hittar något helt annat.

Stadsliv

Blotta storleken och den frenetiska takt som finns i Tokyo kan skrämma en förstagångsbesökare. En stor del av staden är en djungel av betong och ledningar, med en massa av neon och skrällande högtalare. Vid rusningstid, trängs invånarna  i packade tåg och massor av människor sveper genom enorma och förvirrande komplexa tågstationer. För de flesta besökare, är den största delen av Tokyo erfarenheten att bara vandra runt på måfå och absorbera atmosfären, gräva ner sig i butiker som säljer konstiga och underbara saker, prova restauranger där du inte kan känna igen en enda sak på menyn (eller på din tallrik), och finna oväntade oaser av lugn i den lugna stadsdelen Shinto. Du är alltid helt säker, och lokalbefolkningen kommer att gå till ibland extraordinära nivåer för att hjälpa dig, om du bara vågar fråga.

Kostnader

Levnadskostnaderna i Tokyo är inte så astronomiska som det en gång var. Deflation och påtryckningar från marknaden har bidragit till att göra kostnaderna i Tokyo jämförbara med de flesta andra större städer. Besökare från San Francisco, Los Angeles, New York och London kommer sannolikt inte att hitta något dyrare än hemma. Resenärer bör ha en budget liknande den man brukar ha för en resa till en  större stad i Europa, Nordamerika eller Australien.

Klimat

Tokyo ligger i den fuktiga subtropiska klimatzonen och har fyra olika årstider. Sommaren är oftast varmt och fuktigt med ett temperaturintervall av cirka 20-30 ° C (68-86 ° F), även om det ibland kan klättra till de övre trettiosträcket. Vintrarna är vanligtvis milda, med temperaturer som i allmänhet sträcker sig från 0-10 °, men enstaka kalla perioder kan skicka temperaturer sjunkande under noll på natten. Snö är sällsynt, men på de sällsynta tillfällena (en gång med några års mellanrum) när Tokyo drabbas av en snöstorm, står en stor del av järnvägsnätet stilla. De berömda körsbärsträden blommar blommar i mars-april, med mest berömda Ueno. Vi kan verkligen rekommendera Tokyo året runt, och det finns alltid något att uppleva här!