Schweiz Guide

Alla pittoreska och stereotypiska historier du har hört om Schweiz stämmer – ost, choklad, klockor och punktlighet – men det finns mycket mer att hitta i Schweiz än detta. De stora städerna är kosmopolitiska och levande, kommunikationsmöjligheterna är utmärkta, och landskapet får dig att tappa andan. Schweiz är mångsidigt och flerspråkigt – nästan alla talar lite engelska tillsammans med åtminstone ett av de fyra officiella språken.

Leneva-sjön

Franskspråkiga Schweiz eller Suisse Romande, upptar den västra tredjedelen av landet och omfattar Genèvesjön (Lac Léman), kullarna och sjöarna i norr. Genève vid sydvästra spetsen av sjön, var en gång en fristad för fritänkare från Europa; nu är det en stad med diplomater och stora företag – men du ser dess mer avslappnade sida om du befinner dig vid sjön på en varm sommardag. Halvvägs runt sjön är Lausanne fyllt av unga människor. Det är en energisk stad hyllad som skateboard-europas huvudstad.

Alperna

Söder om Bern och Luzern, och öster om Lake Geneva; ligger den stora alpina hjärtat av Schweiz, ett massivt imponerande region av klassiska schweiziska landskap – höga toppar, branta dalar och svala sjöar – som gör för stora sommardagar och världsklass vintersport . Berner Oberland, centrerad på Jungfrau Region, är det mest tillgängliga och “turistiga” området.

Zürich

En vacker stad, som sträcker sig mot en kristallklar sjö och avlägsna snöklädda toppar; Zürich har verkligen otroligt  mycket att erbjuda. Niederdorfs branta kullerstensgator är perfekta att vandra runt på, och med en engagerande café-kultur och ett pulserande nattliv finns det verkligen något för alla att hitta här! ”Züri-väst” har blivit hem för många av stadens absolut trendigaste klubbar. Vare sig du väljer att vandra på gatorna i Gamla stan, fönstershoppa i Bahnhofstrasse eller ta en dagstripp till Rhen Falls, finns det risk att du spenderar mer tid i Zurich än du ursprungligen planerat.

Efter skymningen

Zürich har verkligen livliga musikscener och en blomstrande klubbscen . Höft kvartalet runt Langstrasse , väster om centrum är full av DJ-barer, medan de bästa klubbarna gömma sig i det forna industrikvarteren nordväst om stan.