San Sebastian

När du anländer till San Sebastián, inbjuder La Concha stranden dig till ett dopp eller en trevlig promenad längs stranden; även på vintern. Elegansen i bukten, inramad av Igueldo massivetoch ön Santa Clara, är känd världen över. Staden har två andra fina stadsstränder: Om du gillar att gå kan du börja promenera på Zurriola-stranden, som besöks regelbundet av surfingentusiaster, sedan dra runt Monte Urgull längs Paseo Nuevo och sedan bege dig tvärs över bukten för att landa på Ondarreta-stranden. Där väntar en imponerande storskalig skulptur av Eduardo Chillida och Peña Gantxegi. Om det naturliga i San Sebastián är underbart, vänta då tills du träffar invånarna, smakar den goda maten och tar del av all kultur som ligger bakom de broar, torg och byggnader som finns att hitta.

san sebastian

 

The Concha beach / La Playa de la Concha

Platsen för den största och mest centrala stranden i den majestätiska Concha-bukten är svår att beskriva med ord. Det har erkänts som den vackraste stadstranden och bukten i Europa flera gånger och du hittar den på listor över “de vackraste stränderna i Spanien”!

“Concha” betyder skal, detta namn hänvisar här till den skalformade viken. Den gyllene sandstranden har en längd på ca 1350 meter och dess bredd är 40 meter i genomsnitt beroende på tidvattnet. Stranden erbjuder verkligen en unik bild; Det är omgivet av stora gröna berg, och mitt i allt detta hittar du den pittoreska Santa Clara ön.

Ta sig runt

Du kan se hela San Sebastian till fots eller på cykel. En viktig anteckning: Taxibilar kan endast tas vid taxistoppar; Du kan inte bara lyfta din hand och ropa “taxi!”som i resten av världen. Det är förbjudet för dem att ta passagerare som inte är vid taxistopparna; förutom de passagerare som ringer och frågar efter en taxi via telefon.

Cykelbanor finns runt centrum i San Sebastian, och på sommaren kan man hyra cyklar (i vissa tider är de lediga) från strategiskt placerade platser runt om i staden. Förutom privata företag har stadshuset cykeltjänst över hela staden, som också är öppet för turister. Turister ska få ett cykelkort på turistinformationscentret i Boulevard. Detta kort ska ges tillbaka dagen efter det är inköpt för att återställa insättningen på ca 200 kr. På så sätt kan du använda någon av de flera cyklarna runt staden, då det finns flera cykel-serviceplatser runt omkring, och cyklarna kan plockas upp och släppas av på olika punkter. Bäst att resa till San Sebastian skulle vi säga är på hösten.