Fixa rätt stämning hemma för Halloween

Ja du behöver faktiskt inte resa någonstans för att skapa rätt stämning inför Halloween. Här kommer några enkla tips på grejer du kan göra hemma.

Dekorera ditt hus

Dekorera ditt hus till Halloween kan ställa in rätt stämning inför för semestern. Tänk spindelväv, lyktor och skelett. Kanske kan du även skämta lite med dina grannar, genom att konstruera en kyrkogårdscen på din gräsmatta och några gastar som rekvisita! Var kreativ!

Se Skräckfilmer

Jag har ett konstigt förhållande till skräckfilmer. Även om skräckgenren inte är min grej direkt (allvarligt, jag är en riktig fegis), kan jag medge att Halloween är en bra tid att vara värd för en spöklikt film-maraton. Samla dina modigaste vänner för att titta på alla de klassiska skräckfilmerna. Det finns också några skrämmande filmer som kommer ut på Bio under denna månad, som Snowman och The killing of a sacred deer, som definitivt kommer att sätta den rätta tonen till Halloween.

Läs Böcker

När vädret blir kallare, är en av mina favoritsaker att göra att krypa upp i soffan med en bra bok. Jag tycker verkligen om att läsa Edgar Allen Poes mörka poesi och dystra historier under hösten när det finns en chill i luften och allt verkar lite sådär dystert. Jag rekommenderar att du checkar ut Poe’s The Raven eller The Cask of Amontillado. Halloween är också en bra tid att läsa några av Steven Kings skrämmande romaner. Den skrymmande litteraturen kommer att få dig att räkna ner dagarna till Halloween!

Ha maskerad

En kostymfest är ett utmärkt tillfälle att dela din kärlek till Halloween. Bara för att du är för gammal för bus eller godis betyder inte det att du inte kan klä ut dig! Kostymerna är en stor ursäkt för att låtsas vara någon annan för en kväll / natt.

Göra pumpor

Att gröpa ur pumpor är en traditionell del av Halloween, och kul för alla åldrar! Oavsett om du strävar efter att göra en pumpa med trekantsögon och en läskig mun; eller utmana dig själv med en mer invecklad design – kommer du säkert att känna den där Halloween-stämningen krypa sig inpå.

 

Packa smart inför resan

Stunden är kommen när det bara är några få dagar kvar tills flyget lyfter. Det allra viktigaste är kvar att göra, packa! Vissa ser det som en oerhört krävande uppgift och behöver flera dagar på sig medan vissa kan packa dagen innan och komma ihåg allt. Oavsett vilken av dessa typer man tillhör så är det alltid en fördel att förbereda en lista med vad man ska ha med sig på sin resa. Beroende på resedestination så ändras självklart listan och man får anpassa efter landet man ska till. Är det en resa till Spanien så bör man till exempel ha med en solhatt men om man ska resa till Island är kanske en solhatt inte det viktigaste. Definiera gärna i listan vilka kläder som ska med och hur mycket, då minimeras risken att man packar ner för mycket. Planera vilka kläder som funkar under vilka tillfällen så minimerar du risken ännu mer. Sätt upp en gräns för hur många skor som ska med också, gärna max tre stycken som fungerar under flera tillfällen.
Att packa väskan för mycket är ingen bra idé om man tänker handla på semestern. Ett tips för att utnyttja utrymmet i väskan så mycket som möjligt är att rulla kläderna istället för att vika dem. Ömtåligare kläder bör däremot vikas.
När väl packningen är färdig och resdagen är kommen så är sista tipset att absolut inte glömma bort det allra väsentligaste. Pass, pengar och gärna en mindre packning i handbagaget om resväskan skulle komma bort. Det allra viktigaste är självklart att inte glömma bort att se till så att jobbet har tagits hand om under semestertiden. Många som är företagare väljer till exempel att anlita en revisor eller redovisningskonsult som kan sköta ekonomin så att de inte behöver oroa sig över det. Att hitta revisor är enkelt och kan göras snabbt samt utan krångel.