Berlin Guide

Berlin är tillbaka som huvudstad i ett återförenat Tyskland och tillbaka som en av Europas största och mest dynamiska städer. Efter andra världskriget var Berlin en stad fast mellan öst och väst, med en bokstavlig och metaforisk vägg som delade staden i två halvor. Den nordöstra tyska staden drabbades även av skammen att förlora sin status som huvudstad när den västtyska regeringen flydde till Bonn. Idag är det kalla kriget och dom historiska händelserna i november 1989, då Berlinmuren revs, historia.

I det största byggnadsprojektet i Europa sedan andra världskriget har ett nytt Berlin vuxit fram. Potsdamer Platz är det mest omfattande projektet, bl.a. med en imponerande glaskupol som symboliserar den nya öppenheten i tysk politik och för en nation utan något att dölja, som försöker distansera sig från spöken från det förflutna.

I motsats till de vanliga klichéerna om Tyskland är Berlin en stad med en avspänd attityd och har några av de livligaste nattliven i Europa.

Berlin klimat är skiftande med varma sommardagar ger och låga temperaturer under en ganska grå vinter.

Berlin Guide – Nattliv

Berlins nattliv är som nämnts oerhört välkänt och det finns ett antal väldigt stora och kända klubbar som du absolut borde leta efter när du är där. Berghain är kanske den mest kända och är en  gammal övergiven fabrik som numera har blivit nattklubb. Med en takhöjd på över 10 meter kommer du att imponeras oerhört stort när du kommer in på denna klubb, OM du kommer in. Den har nämligen även ett rykte om sig att vara en av de svåraste klubbarna i världen att komma in på. Ingen har listat ut vad det egentligen är som gäller i form av kläder, utseende, berusning eller dylikt. Det kan vara så att vakten helt enkelt väljer ut på måfå vilka han tycker passar in riktigt bra på denna klubb. Förutom Berghain finns det mängder av häftiga barer, coola klubbar och allt däremellan. Missa inte nattlivet om du beger dig till Berlin!