Belgrad guide

Nu är Belgrad tillbaka som turistresmål – och det med full fart! Efter kriget öppnades Serbien för utländska resenärer med Belgrad som vanligaste resmålet och självfallet måste vi på Flygbokaren.se lägga till en Belgrad guide här på vår webbplats!

Belgrad Guide

Belgrad skall enligt många tillhöra en av de äldsta städerna på vår planet och den har historia som sträcker sig 6000 år tillbaka i tiden. Du kommer att kunna ta del av en blandning av gammal prakt och kommunistisk arkitektur tillsammans med stadens moderna intressanta trendiga barer, bra restauranger och modebutiker som passar personer i alla åldrar och för alla intressen.

flygbokaren belgrad guideDen centrala gågatan som du absolut borde ta dig till är Knez Mihailova som ligger mitt i Belgrad och är framförallt suverän för dig som älskar shopping, och kanske av de mmer lyxiga märkena. Knez Mihailova och omgivande gator är hem för några av de största varumärkena, bland annat Hugo Boss, Escada, Fratelli Rossetti, Giorgio Armani och många fler. Gatan är en idealisk plats att gå och titta på Belgrads befolkning. Serberna är ett trevligt folkslag och du kommer känna dig väl omhändertagen när du språkar med dem över en kaffe, i en butik eller på en bänk på något torg.

Precis bredvid Knez Mihailova finns nämligen Republic Square som kan ståta med den imponerande Nationalteatern och Nationalmuseet. Kalemegdan park och dess fästning är det närmaste en riktig turistattraktion. Från fästningen kan man se hur bra Belgrad placerade sig i gränslandet mellan floderna Donau och Sava. Skadarlija är en kullerstensgata man ska besöka när skymningen faller. Gatan är fylld med restauranger med levande musik och några intressanta nattklubbar. Ada Ciganlija är Belgrads mest populära badstrand, detta är ett bra ställe att slappna av under varma sommardagar. Det är bara 4 km från Belgrads centrum.

Här har du ett antal tips i vår Belgrad guide som vi hoppas kan komma till nytta när du ska se dig mot länderna i östra Europa. Trevlig resa!