Barcelona Guide

Enligt många är Barcelona en av de trevligaste städer att besöka i Spanien och man kan inte annat än hålla med när man själv har spatserat runt bland gatorna och torgen samtidigt som havets vindar ständigt gör sig påminda. Eleganta hotell i världsklass, restauranger och aktiviteter som bara kan hittas i Barcelona är bara några saker att göra denna vackra stad unik.

Boka flyg till Barcelona här!

Barcelonas museer, teatrar och konstgallerier är inget annat än imponerande och staden har också ett imponerande nattliv.

Barcelona Guide

barcelona guide flygbokarenDen bästa platsen enligt många att promenera eller bara koppla av på, är Las Ramblas, en gågata med massor av mysiga restauranger och utomhuskaféer. Vi kan däremot nämna att om man tar sig lite bort från dessa turistiga kvarter får man snabbt en bättre bild av riktiga Barcelona och kan därmed få massor av nya erfarenheter.

I närheten ligger Placa Real med massor av barer och restauranger samt Palau Guell, byggt av det katalanska arkitektoniska geniet Antoni Gaudí i hans böljande art-nouveau-stil.

Efter att ha sett dessa sevärdheter kan man promenera på de smala och slingrande gatorna i Barri Gotic som är medeltida gotiska kvarteren fulla av intressanta tapasbarer och kaféer. Varför inte kolla in Picassos gamla stamställe, Els Quatre GATS, som dock har renoverats men inte förlorat sin bohemiska charm.

Språket kan vara ett problem för ej spansktalande i Barcelona och i områden runt staden, det finns få skyltar på engelska. Tänk på att det faktiskt inte är spanska som talas av majoriteten av invånarna i Barcelona utan katalanska, deras egna språk. Självfallet är det någorlunda likt spanska, och när du läser det kommer du se många likheter men vid tal kan det anses rätt mycket svårare så var beredd på att fråga en extra gång om du pratar med en av Barcelonas invånare.

Våren är den bästa tiden att besöka Barcelona, man kan räkna med en temperatur på runt omkring 20 grader. Under sommaren kan det bli mycket varmt och fuktigt, över 30 grader, och mycket trångt på grund av det stora antalet turister och de många kulturella evenemang som äger rum i september.

Från Forum till Barceloneta finns bra stränder, men alltid fullsatta på sommaren. Hoppas att denna Barcelona guide kommer hjälpa dig när du resor mot dessa fantastiska södra breddgrader.

Här läser du mer om Barcelona: http://www.barcelonaturisme.com/wv3/en/