Alicante Guide

Staden är centrum för den spanska regionen Alicante på Costa Blanca. Denna blomstrande stad har tre tusen år av historia bakom sig, men har gått in i den 21: a århundradet som ett ledande centrum för handel, kultur och turism.

Den romerska staden Lucentum var föregångaren till dagens moderna Alicante som utvecklats efter den moriska invasionen, skyddad av slottet från angrepp från havet.

Boka flyg till Alicante här!

Alicante har sett sin andel av krig och konflikter under århundraden men har utvecklats som det blomstrande handelscentrum som det är idag.

Det var egentligen under dom senaste 200 åren som stadens expansion tog fart på allvar. År 1851 var Alicante den första kustnära stad att kopplas till Madrid med tåg, Alicante blev då den nationella huvudstadens viktigaste hamn.

Turismen är nu en av dom största inkomstkällorna och för besökaren som vill kombinera stad, strand och nattliv finns det få bättre städer att välja.

Med sina sju kilometer av gyllene sand, dess vackra strandpromenader, utmärkta affärer och restauranger samt stort utbud av sport och underhållning är Alicante en stor magnet för spanska och utländska semesterfirare. Alicnte ligger bara ca 20 kilometer norr om El Altet internationella flygplats.

Dagens moderna Alicante är kanske mest känd för sina strandpromenader, Paseo de la Explanada med sina fyra rader med magnifika palmer, den parisiska stilen och gatuserveringarna.